3+1 Ερωτήσεις για να επιλέξετε το σωστό καφέ

kudu_2

Πόσες φορές στέκεσαι μπροστά στους καφέδες και δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις. Μήπως η διαδικασία του να αγοράσεις καφέ σου φαίνεται δύσκολη; Εμείς έχουμε να σου πούμε πως είναι πολύ πιο εύκολη από ότι πιστεύεις.

Το μυστικό; Υπάρχουν τέσσερις ερωτήσεις, που πρέπει να κάνεις στον υπάλληλο του καταστήματος που θα πας, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως μπούσουλας για την σωστή επιλογή.

Και να θυμάσαι πως δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή καφέ. Σωστός καφές είναι αυτός που αρέσει σε εσένα. Και για να πιείς καλό καφέ, πρέπει να ξέρεις πρώτο, που να πας και δεύτερον με τι κριτήριο θα διαλέξεις τη σωστή ποικιλία, που σου ταιριάζει γευστικά.

1. Πότε ψήθηκαν οι κόκκοι;

Η φρεσκάδα, είναι το κλειδί για ένα αρωματικό και γεμάτο γεύση φλιτζάνι καφέ. Αν δεν υπάρχει πάνω στα σακουλάκια του καφέ, το πότε καβουρδίστηκε ο συγκεκριμένος, τότε δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον υπάλληλο που σε εξυπηρετεί. Βασική προϋπόθεση, να μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις. (Πόσο καιρός πριν είναι καλό να έχουν ψηθεί?)

2. Ποιοι κόκκοι πιστεύετε πως είναι καλύτεροι για espresso;

Όταν έρθει η στιγμή να πάρεις καφέ, θα πρέπει να γνωρίζεις με ποια μέθοδο θα τους παρασκευάσεις. Για παράδειγμα αν θέλεις να φτιάξεις espresso, θα πρέπει να αναφέρεις με ποια μέθοδο θα τον παρασκευάσεις. Έτσι ώστε εκτός από την ποικιλία να που θα σου προτείνουν να στον αλέσουν και σωστά.

3. Μου αρέσει η ποικιλία arabica. Τι έχετε να προτείνετε πάνω σε αυτό;

Πόσες φορές έχεις βρεθεί να αγοράζεις κρασί σε μια κάβα; Πόσες φορές έχεις βρεθεί να αναλύεις στον υπάλληλο πως ακριβώς είναι η γεύση του κρασιού που προτιμάς; Mε την ίδια λογική, θα πρέπει να περιγράψεις και τον τύπο του καφέ που προτιμάς. Μην ανησυχείς, αν δεν ξέρεις καλά την ορολογία και το ακριβές λεξιλόγιο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, πες ποια ποικιλία καφέ προτιμάς και πως περίπου τον θες. Βαρύ; Mε έντονο άρωμα; Με τι καταγωγή; κτλ.

3+1. Εσείς ποιον καφέ προτείνετε;

Η τελευταία ερώτηση, είναι μάλλον αυτή που θα σου λύσει και τα χέρια αν ακόμη δεν έχεις βρει τι καφέ θα πάρεις. Σε αυτή, απλά πετάς τη μπάλα στον υπάλληλο κα περιμένεις να σου προτείνει αυτός. Άλλωστε οι ειδικοί, μετά από εσένα, είναι αυτοί που ξέρουν ποιος καφές θα σου αρέσει.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι να βρεις τον καφέ που είναι ιδανικός για εσένα, θα περάσεις από πολλές δοκιμές. Αλλά αυτή δεν είναι άλλωστε η μαγεία του καφέ;

Από εμάς, μια συμβουλή, απόλαυσε τις «γευστικές» ανακαλύψεις σου, μέχρι την τελευταία γουλιά!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!