10 random facts για τον καφέ για να το παίζεις έξυπνος στους φίλους σου!

shutterstock_571102561

(Μη γίνεις Σέλντον Κούπερ, αλλά μπορείς να εντυπωσιάσεις!)

Αν υπάρχει ένα πράγμα που όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινό, αυτό είναι η διαδικασία που ακολουθούμε εντελώς ασυνείδητα όταν κάτι μας τραβάει την προσοχή.

Ξεκινάμε να το εξετάζουμε σταδιακά με όλες μας τις αισθήσεις, το μελετάμε με το βλέμμα, το αφουγκραζόμαστε και όταν πια έχουμε εξαντλήσει τα “εξ’ αποστάσεως” και ξέρουμε ότι το ενδιαφέρον μας είναι γνήσιο, επιδιώκουμε να μάθουμε περισσότερα.

Σκεφτόσουν κάτι ερωτικό τώρα, έτσι; Κοντά έπεσες.

Η παραπάνω διαδικασία δεν αφορά πάντα ένα άτομο;

Ορισμένες φορές, αφορά κομμάτια της καθημερινότητας μας που μας αρέσουν ιδιαίτερα, όπως, για παράδειγμα, μια κούπα από τον αγαπημένο μας καφέ.

Πώς μπορείς να λες πως αγαπάς πραγματικά τον καφέ, εάν δεν γνωρίζεις κάποια παραπάνω πράγματα γι’ αυτόν;

  1. Ο καφές είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο εμπορεύσιμο αγαθό στον κόσμο, μετά το πετρέλαιο.
  2. Στην Γαλλία, υπάρχει μια καφετέρια όπου, αν δεν κάνεις την παραγγελία σου χρησιμοποιώντας τις λέξεις “καλησπέρα” και “παρακαλώ”, η τιμή του καφέ ανεβαίνει.
  3. Το σύνολο του καφέ που παράγεται παγκοσμίως προέρχεται από μια περιοχή που ονομάζεται “Η ζώνη του καφέ”. Οι συγκεκριμένες χώρες έχουν το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξη του καφεόδεντρου, το οποίο έχει ανάγκη πολλή ζέστη και ήλιο.
  4. Σύμφωνα με το μύθο, ο καφές ανακαλύφθηκε τυχαία, τον 9ο αιώνα μ. Χ., από έναν Αιθίοπα βοσκό που παρατήρησε πόσο “τρελές” έκαναν τις κατσίκες του, οι καρποί του καφεόδεντρου.
  5. Ο καφές έχει απαγορευτεί περίπου πέντε φορές κατά την διάρκεια της ιστορίας! Ο κάθε λόγος ήταν πιο παράξενος από τον προηγούμενο αλλά αυτό δεν απέτρεψε κανέναν από το να τον απαγορεύσει.
  6. Ο καπουτσίνο πήρε, πράγματι, το όνομα του από τους Καπουτσίνους μοναχούς καθώς έμοιαζε χρωματικά με τον ρουχισμό τους.
  7. Ο Γάλλος φιλόσοφος Βολταίρος λέγεται πως έπινε περίπου 50 κούπες καφέ την ημέρα. Βέβαια, δεν ήταν η μόνη μεγάλη ιστορική προσωπικότητα που είχε τέτοια λατρεία για τον καφέ!
  8. Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ κάποτε συνέθεσε μια ολόκληρη “Cantana”  για τον καφέ για… οικογενειακούς λόγους!
  9. Αν αγαπάς τόσο πολύ τον καφέ που σκέφτεσαι και να τον λουστείς, περίμενε, γιατί κάποιος σε πρόλαβε. Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα spa όπου μπορείς να “πλυθείς” μέσα σε καφέ.
  10. Ο καφές υπήρξε η αφορμή για την δημιουργία της πρώτης webcam στον κόσμο, το 1991!

Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τον RWANDA KAMIRO Kudu Coffee (!)

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!