10+1 Ενδιαφέροντα πράγματα που δε γνωρίζεις για τον αγαπημένο σου καφέ

kudu_1

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν πραγματικά γνωρίζεις τα πάντα για το αγαπημένο σου αφέψημα; Πόσο καλά ξέρεις τον καφέ; O καφές εκτός από γεύση, άρωμα και ιστορία, έχει και τα δικά του αξιοπερίεργα και ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν να κάνουν με αυτόν.

Είσαι έτοιμος να τα ανακαλύψεις; Ετοίμασε ένα καφεδάκι και ξεκίνα τη μελέτη.

1. Οι χώρες που έχουν την περισσότερη κατανάλωση καφέ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Γερμάνια. Το συνολικό ποσοστό κατανάλωσής τους αγγίζει το 65% της συνολικής κατανάλωσης του κόσμου. Τέλειο;

2. Κάθε χρόνο, ο κόσμος καταναλώνει 500 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ. Αυτό συνεπάγεται 1,37 δισεκατομμύρια φλιτζάνια την ημέρα, δηλαδή 57 εκατομμύρια φλιτζάνια ανά ώρα, 956.000 φλιτζάνια ανά λεπτό και 16.000 φλιτζάνια ανά δευτερόλεπτο. Την επόμενη φορά που κάποιος σε ρωτήσει τι ώρα είναι… απάντησέ του με φλιτζάνια του καφέ.

3. Ο καφές κατέχει τη δεύτερη θέση μετά το πετρέλαιο στο παγκόσμιο εμπόριο. – Έχεις βάλει και εσύ το χεράκι σου σε αυτό!

4. Γνώριζες πως ο καφές δεν είναι, καφέ; Ο φρέσκος καφές έχει χρώμα πράσινο, σιγά σιγά με την επεξεργασία και τη διαδικασία που περνάει αποκτά το καφέ, σε όλους χρώμα του.

5. Το όνομά του προέρχεται από την τούρκικη λέξη, kahve που έχει τις ρίζες της από την Αραβία και σημαίνει, «κρασί από σταφύλια».

6. Ο καφές, χάρη στη διαφορετικότητα των ειδών του, περιέχει περισσότερες από 700 γεύσεις και είναι πλούσιος σε καφεΐνη.

7. Γνώριζες πως όχι μόνο η ουγγρική επανάσταση του 1848, αλλά τόσο η γαλλική επανάσταση όσο και η αμερικανική πολιτική επανάσταση ξεκίνησαν σε ένα καφενείο;

8. Αφορμή για διαζύγιο, ήταν ο καφές στην Τουρκία. Σημασία δεν είχε αν η νύφη είχε προίκα μεγάλη ή όχι, σημασία για να δέσει το προξενιό ήταν ο σύζυγος να έχει εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα και ποιότητα καφέ για τη σύζυγό του. Ε αυτά είναι. Χωρίς καφέ που πας;

9. Το 1785, o καφές ήταν η αιτία για να ξεσπάσει επανάσταση στην Πρωσία, επειδή σύμφωνα με το νόμο, μόνο ευγενείς, ιερείς και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν το δικαίωμα να πίνουν καφέ.

10.Οι Ελβετοί συνοδεύουν τον καφέ τους με σοκολάτα, οι Μεξικανοί πασπαλίζουν με κανέλα, οι Μαροκινοί τον πίνουν με πιπέρι, ενώ στη Μέση Ανατολή, οι ντόπιοι καταναλώνουν το μαύρο ποτό με κάρδαμο και άλλα μπαχαρικά.

10+1. Τελευταίο και μη εξαιρετέο! Μάθε πως αρκεί η μυρωδιά του καφέ για να σε ξυπνήσει. Πόσο μάλλον η πρώτη του γουλιά.

Μετά από όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα πας για καφέ με ένα φίλο, θα είσαι διαβασμένος!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!