1η Οκτωβρίου. Διεθνής Ημέρα Καφέ και εμείς τη γιορτάζουμε

kudu_int_coffee

Μπορεί ο καφές να βρίσκεται στην δεύτερη θέση του παγκοσμίου εμπορίου εν τούτοις στην καρδιά μας κατέχει την πρώτη. Πόσα φλιτζάνια καφέ πίνεις τη μέρα; Πως προτιμάς τον καφέ σου, γλυκό, σκέτο ή μέτριο; Είναι η ετοιμασία του καφέ του πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί με το που θα ξυπνήσεις; Αν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι «ναι», τότε μην απορείς γιατί ο καφές έχει τη δική του μέρα που γιορτάζει. 

Κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Καφέ. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), που συσπειρώνει τους παραγωγούς αλλά και τις καταναλώτριες χώρες, με σκοπό να προωθηθεί η κατανάλωση καφέ. Εννοείται πως η μέρα αυτή που είναι αφιερωμένη, στο δημοφιλές αυτό αφέψημα, είναι γεμάτη από «γευστικές» και «αρωματικές» εκδηλώσεις. 

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί πως θα γιορτάσεις; Μα φυσικά με μια νέα γεύση καφέ!  

Πως θα σου φαινόταν ένα καφές με νότες λουλουδιών, ζαχαρωμένου Τζίντζερ και κίτρου; Ή μήπως προτιμάς ένα διαφορετικό γευστικό προφίλ με άγρια μούρα, και αρώματα λουλουδιών περγαμόντου, μοσχολέμονου και πεπονιού; 

Ανακάλυψε τις νέες αφίξεις καφέ με προέλευση την Αιθιοπία, τη γενέτειρά του και γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Καφέ, όπως της πρέπει.  

Καλή απόλαυση!

KUDU NEWSLETTER

Subscribe to our mailing list. Stay tuned with special offers and exclusive news!